Over mij

Mijn naam is Nikki van Olst, actief met het trainen van paarden binnen de R+ methode.

Voor mij is het belangrijk dat mens en paard samen plezier beleven in wat ze doen, maar altijd met het oog op de biomechanica, fysiek en mentaal welzijn van het paard. Helaas word hier met het hedendaagse trainen regelmatig overheen gekeken.

Sinds 2007 houdt ik mij bezig met het positief trainen van paarden, in de afgelopen 13 jaar heb ik veel ervaringen mogen op doen. Niet alleen met paarden, maar tevens ook met andere dieren. R+ is een geweldige methode om welk dier dan ook op een fijne en positieve manier te trainen! Alles is mogelijk, zolang je maar open staat om te willen proberen en het beste uit je dier wil halen.

14224719_872306862904255_2119405892841766595_n

In 2009 gaf ik mijn eerste demonstratie, toen nog met mijn paarden Vienna en Silke, die mij hebben laten kennis maken met het √°nders trainen van paarden. Hierna ging het hard… EquiDay volgde, daarna Animal Event, Horse Event, Weekend van het Paard en verschillende andere grote en kleine evenementen! In de tijd die volgde ben ik veel ervaring gaan opdoen met het trainen binnen de vrijheidsdressuur. Zo heb ik o.a. bij enkele circussen backstage meegelopen, R+ training van dichtbij ervaren met o.a. olifanten en jaguars in een Belgische Dierentuin en bij een filmpaardenstal intern geweest in Wales.

Toen Django in mijn leven kwam in 2015, ben ik me nog meer gaan interesseren in de klassieke rijkunst, biomechanica maar vooral ook hoe het R+ trainen hier zijn steentje kon bijdragen. Al snel vertrok ik met Django voor een intensieve 3 maanden intern bij Klassieke Rijkunst school Moravita. Hier heb ik optimaal kennis mogen maken met het werk aan de hand, vrije werk en het longeren binnen de klassieke rijkunst en ging er een wereld voor me open.

Na o.a. cursussen bij Bent Branderupt en anderen te hebben gevolgd, wilde ik meer halen uit het stuk klassieke werk. In 2017 ben ik gestart aan de Equus Universalis, een Klassieke school voor de rijkunst, maar tevens ook de rehabilitatie en revalidatie van paarden via de klassieke weg. Dit sloot geweldig aan op het R+ en het vrijheidswerk waar ik al mee bezig was! Met trots mag ik dan ook zeggen dat ik 2 jaar later geslaagd ben voor deze opleiding en mij officieel Klassiek instructeur mag noemen.

Kort samengevat: mijn uitdaging is mens en paard samen te laten werken op een leuke manier, die naast leuk, ook nog eens gewoon GOED is voor het paard! Of dit nu via het klassieke werk, vrijheidsdressuur of werk in vrijheid is. Beloning, respect en vertrouwen staan vooraan. Het doel is een happy en fit paard!

43079486_142984823322192_3867317582725906432_n