Gratis E-Book!

IMG_7394

Na 2 jaar intensief het traject aan de Equus Universalis te hebben gevolgd, is mijn visie wat betreft de biomechanica en het leer en beweeg gedrag van het paard enorm verbeterd. Mijn persoonlijke visie, een paard in zijn eigen kracht brengen en veel met positieve motivatoren werken sluit naadloos aan op de visie van Equus Universalis: het al-kunnende paard.

Veel paarden zijn tegenwoordig helaas uit hun kracht en eigenheid gevallen. Al dan niet door trauma, slechte training, negatieve ervaringen of een verkeerde situatie om in op te groeien/ te ontwikkelen. Het hoofddoel van Equus Universalis is om deze paarden weer terug te brengen in hun beste ‘ik’: een paard dat zich sterk, prettig en vooral HAPPY voelt. Dit is voor mij vanuit het Positive Horsemanship ook al jaren het belangrijkste punt. Voorheen was ik voornamelijk veel bezig met de oefeningen uit het vrijheidsdressuur aan te leren om een paard te verbeteren in zijn eigen waarde, maar sinds een paar jaar dus ook juist met de oefeningen en het gymnasium vanuit de klassieke rijkunst.

Positive Horsemanship en Equus Universalis kunnen hand in hand gaan. Mijn eindwerk wil ik dan ook graag toewijden aan het duidelijk maken wat reïnforcement doet in de training van een paard, hoe je een paard positief kan beïnvloeden tijdens het trainen, maar vooral ook, hoe je bepaalde gymnastische oefeningen uit het vrijheidsdressuur kunt gebruiken om een paard binnen het gymnasium verder te kunnen ondersteunen.

R+ binnen de klassieke rijkunst

Download het GRATIS E-Book via de de link!